назад

Ул. Доктора Суботића Старијег Бр. 8, 11000 Београд- Србија

Организација

Уђите у круг напредне медицинске едукације, медицинских иновација и медицинске праксе.

Студентска организација ,,Медицински круг” основана је у децембру 2021. године са својим седиштем у Деканату Медицинског факултета Универзитета у Београду, на иницијативу три студента завршних година студија.

Реч је о невладиној непрофитној организацији која своје циљеве остварује у области медицине, медицинских наука и студентског организовања. Основни циљ организације је да под својим окриљем уједини студенте Медицинског факултета Универзитета у Београду заинтересоване за рад на промоцији, превенцији здравља и едукацији, организовањем различитих типова активности, попут интерактивних трибина, семинара, радионица, акција добровољног давања крви, коштане сржи и многих других које прате Календар здравља и актуелна питања, проблеме и иновације.

Визија Медицинског круга је да буде спрега између младости и искуства, тј. еминентних професора и стручњака из различитих области у медицини или сродних наука и студената свих година који желе да унапреде и прошире своје знање. Повезивањем заљубљеника у науку стварамо „Круг“ из ког ће се изродити нове идеје и иновације, које би се у скоријој или даљој будућности могле имплементирати у даљи развој медицине.

Поред едукације младих медицинара, наш циљ је едукација свих оних који желе да сазнају и науче нешто ново из области медицине. Наш задатак и обавеза је да утичемо на информисање опште популације, одређених заједница, породице и на крају појединаца о темама из медицине о којима се слабо говори и темама које би значајно утицале на побољшање јавног здравља.

Важно је да, као студенти, унапређујемо своја сазнања и, као будући доктори, на време почнемо радити на подизању свести и ширењу мишљења о важности вођења здравог живота, редовне лекарске контроле, имунизације, скрининга, здраве животне средине и многих других тема.