назад

Ул. Доктора Суботића Старијег Бр. 8, 11000 Београд- Србија

догађаји

,,MEDIATE” – конференција студената медицине

Са великим узбуђењем представљамо вам прву велику конференцију наше организације, за студенте биомедицинских наука- MEDIATE- са темом иновације у свету медицине! Конференција је одржана у периоду од 12. до 15. децембра 2022. године на Златибору, у студентском одмаралишту ,,Ратко Митровић”, где су студенти имали прилику да се упознају са мноштвом новина у пољу медицине и медицинских наука.

Након свечаног отварања конференције и поделе акредитација учесницима, уследила су и прва два предавања Јелене Бојовић и Емилије Вуковић на тему Четврте индустријске револуције у здравству, предстојећих пројеката за реформу система  у Србији, уз повезаност са блокчејн технологијом и безбројним могућностима и бенефитима које њена употреба може допринети.
Други дан конференције обележила су  предавања Дамјана Дамњановића, Иване Костић и Вука Деврње, искусних у покретању стартап-ова и сопствених бизниса, о чему су се потрудили да присутне учеснике информишу и приближе им више.
Велика заинтересованост и посећеност била је и за наше две радионице- Microsoft HoloLens и 3D штампачи. Свако је имао прилике испробати иновативне наочаре које мешају виртуелну и праву реалност и решити медицинске проблеме кроз приказе случајева пацијената. Такође, заинтересовани полазници радионице добили су јединствен програм и упутство помоћу кога се стандардни CT скен може трансформисати у модел спреман за штампу у тродимензионалном облику и научили која је тренутна, а колика ће тек бити примена оваквог вида технологије у будућности.
Последњег дана професори са Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Светозар Путник, проф. др Александра Јотић, доценти др Предраг Остојић, др Игор Кончар, као и др Марко Бановић и клин. асистент др Стојан Перић- говорили су пред нашим учесницима о новитетима кроз историју и садашњицу хирургије, кардиологије и реуматологије, новим могућностима лечења дијабетеса и иновативним техникама откривања антитела засновано на коришћењу микроареја.
Такође, одржана је и радионица Design thinking.

    Догађаји

    Успешно сте се пријавили за учешће на предстојећем догађају. О детаљима саме организације и Вашим задужењима, бићете обавештени путем мејла.

    Ваш круг.